KÜRT DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ

Ji Xwendekarên Me Bernameya Bibîranîna Melayê Bateyî/Öğrencilerimizden Melayê Bateyî Anma Etkinliği

19.12.2022 09:10

Di tarîxa 14.12.2022yan de bi koordînatorîya mamoste Şeyhmus ORKIN Bernameya Bibîranîna Mela Huseynê Bateyî hat li dar xistin. Di bernameya ku di salona Konferansê ya bi navê Sabahattîn Zaîm de hat li dar xistin de xwendevanên beşa Ziman û Edebîyata Kurdî Mewlûda Melayê Bateyî xwendin. Beşdarvanên ku bi selewatan beşdarê xwendina Mewlûdê bûn ji bernameyê gelek kêfxweş bûn. Xwendekarên beşa Kurdî hin helbestên Melayê Bateyî bi şîroveyên xwe xwendin hin qesîdeyan jî bi besteyên Xwe û mamosteyê rêvebir wekî aheng xwendin. Bi vê bernameya beşa me ve helbestên Melayê Bateyî bi terzek muzîkal ji guhdar û beşdaran re hate pêşkêş kirin. Tê hêvî kirin ku xwendekarên Beşa Ziman û Edebîyata Kurdî bi bernameyên wiha helbestvanên Kurd, bi xwendevanên zanîngeha me û bi hemû beşdaran bidin nasîn.

14.12.2022 Tarihinde Bölümümüz öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Şeyhmus ORKİN koordinatörlüğüyle Melayê Bateyî anma etkinliği gerçekleştirildi. Öğrencilerin Melayê Bateyî'nin meşhur Kürtçe Mevlüd'ünü okuduğu programda dinleyiciler de salavat bölümüne eşlik etti. Bateyi'nin şiirleri programda görev alan öğrencilerin yorumuyla okundu. Şaire ait bazı kasideler ise öğrencilerin ve programı yürüten hocamızın besteleri ile okunarak konferans salonunda klasik Kürt şiiri ile öğrencilerin özgün müziği bir araya getirildi. Dinleyicilerin keyifli anlar yaşadığı programın diğer şairler ile ilgili versiyonlarının da ikinci dönem içerisinde yapılması planlanmaktadır.